Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

AK PARTİ HOCALI KATLİAMI’NI KINADI

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
26 Şubat, 2016 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 38
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karabük Kadın Kolları Başkanı Av. Hülya Uğur Kocakavak, Ermenilerin 26 Şubat 1992 yılında Hocalı’da yaptıkları katliamı kınadı.
Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kocakavak, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni çeteleri tarafından yüzlerce Türk’ün katledildiğini belirterek, “21. yüzyılın eşiğinde, dünyanın gözleri önünde; kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisi gerçekleşmiştir. Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede; 83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir” dedi.
Hocalı katliamının tüm insanlık nezdinde işlenen bir suç olduğunu vurgulayan Kocakavak, “Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara; Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı’da yapılan katliam, Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak, inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan’ın Türkiye için sadece herhangi bir devlet olmadığını, aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, iki kardeş millet olduklarının altını çizen Hülya Uğur Kocakavak, “Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş iki milletiz. Hocalı’da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti, bugüne kadar merhum Haydar Aliyev’in dediği gibi ‘tek millet iki devlet’ olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 204
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.