Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

10. Ulusal Anorganik Kimya Kongresi Karabük Üniversitesinde düzenlendi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
26 Haziran, 2025 00:12 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 1127
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 10. Ulusal Anorganik Kimya Kongresi, üç gün süren bilimsel programın ardından sona erdi. Kongrede anorganik kimyanın bilimsel ve teknolojik gelişmelerdeki yeri, güncel araştırmalar ve akademik sunumlarla ele alındı.
KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılışına; KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, Kongre Başkanı Prof. Dr. Şaban Uysal ile çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrenci katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, temel bilimlerin insanlık için taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Fizik, kimya ve biyoloji yaşamın devamı için vazgeçilmez alanlardır. Özellikle kimya, insan ve çevresiyle doğrudan ilişkilidir. Teknolojik gelişmelerin temelinde de kimya araştırmaları yer alır” dedi.
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Gökoğlu ise üniversitelerin sadece bilgi üretimi değil, aynı zamanda bilginin tartışıldığı entelektüel ortamlar olduğunu belirterek, kongrenin bilimsel iş birliği açısından önemli bir platform sunduğunu ifade etti.
Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın da yaptığı konuşmada, nadir toprak elementlerinin stratejik önemine değinerek, Türkiye’nin bu alanda avantajlı konumda olduğunu söyledi. Yalçın, “Bu elementlerde yüzde 99,99 saflıkta geri kazanım çalışmalarını artırmalıyız. Anorganik kimyacılara büyük görev düşüyor” diye konuştu.
Kongre Başkanı ve KBÜ Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Uysal ise kongre kapsamında 11 davetli konuşmacı, 61 sözlü sunum, 181 poster sunumu ve bir panelin yer aldığını kaydederek, kongrenin bilimsel ve sosyal açıdan verimli geçtiğini belirtti.
Üç gün süren kongrede, anorganik kimyanın disiplinler arası niteliği ile enerji sistemlerinden çevre dostu malzeme tasarımına, sensör teknolojilerinden kanser tedavisine, nanomalzemelerden fotokataliz ve biyoteknolojiye kadar pek çok alandaki güncel araştırmalar ele alındı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 345
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.