Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Salt: Mazlum coğrafyaların umudu Türkiye’dir

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
18 Mayıs, 2026 09:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 256
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, dünyada ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzeyde savaşın, güneyde ise kan ve gözyaşının yaşandığını belirten Salt, özellikle Kudüs, Gazze ve Filistin’de yaşanan insanlık dramının tüm vicdanları yaraladığını söyledi.

Mazlum coğrafyalarda yaşanan acıların sona ermesi temennisinde bulunan Salt, “Mazlumların feryadı dinmiyor. Özellikle ilk kıblemiz Kudüs’te, Gazze’de ve Filistin’de yaşanan insanlık dramı hepimizin yüreğini yakmaktadır. Ancak hiç kimse şunu unutmamalıdır; Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Zulüm ile abad olanın akıbeti berbat olur.’” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yalnızca kendi vatandaşlarının değil, dünyanın farklı bölgelerindeki mazlumların da umudu olmaya devam ettiğini dile getiren Salt, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin güçlü bir duruş sergilediğini kaydetti.

Salt, “Böylesine zorlu bir dönemde Türkiye; yalnızca kendi vatandaşlarının değil, tüm mazlum coğrafyaların umudu olmaya devam etmektedir. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim olduğu müddetçe; inşallah Karabük’te de, Anadolu’nun dört bir yanında da, dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine aynı kararlılıkla yürümeyi sürdüreceklerini ifade eden Salt, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 359
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.