Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

NATO zirvesi boyunca eylem ve etkinliklere yasak geldi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Haziran, 2026 17:27 tarihinde yayınlandı
1
0
Tıklanma: 949
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Valiliği, Ankara’da 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenecek 36. NATO Zirvesi kapsamında il genelinde bazı eylem ve etkinliklerin 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, zirve süresince milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin temini amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi.
Açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu hükümleri doğrultusunda, Valilik ve kaymakamlıkların uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenecek resmi bayram, anma programları, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlı etkinlikler hariç olmak üzere, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ni protesto etmeye yönelik her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığı ifade edildi.
Bu kapsamda, açık ve kapalı alanlarda yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, oturma eylemi, protesto eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, el ilanı, bildiri ve broşür dağıtımı ile afiş ve pankart asılması gibi etkinliklerin 1 Temmuz 2026 saat 08.00’den 10 Temmuz 2026 saat 23.59’a kadar il genelinde yasaklandığı bildirildi.
Valilik açıklamasında, alınan kararın kamu düzeni, genel asayiş ve güvenliğin korunması ile ihtimal provokatif eylemlerin önlenmesi amacıyla uygulamaya konulduğu kaydedildi.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 391
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.