Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

200 Ağaç toprakla buluşuyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
25 Ağustos, 2026 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 1959
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde estetik ve çevre dostu bir görünüm kazandırmak amacıyla yürütülen peyzaj ve yenileme çalışmaları devam ediyor.
Belediye tarafından Esentepe ve Ergenekon mahalleleri girişleri ile çevre yolu üzerindeki kavşak ve refüjlerde geniş kapsamlı peyzaj çalışması başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde, belirlenen kavşak ve refüj alanlarına ilk etapta 200 adet ağaç ve çeşitli süs bitkilerinin dikimi gerçekleştiriliyor. İklim şartlarına uygun bitki türleriyle donatılan alanlar, hem estetik bir görünüme kavuşturuluyor hem de kentin yeşil dokusuna önemli bir katkı sunuyor. Başlatılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin vitrini konumundaki ana arterlerin görünümüne büyük önem verdiklerini belirterek, “Karabük’ümüzün her köşesini daha estetik, daha temiz ve daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için ekiplerimizle birlikte sahadayız. Kentimizin giriş noktaları ile trafik akışının yoğun olduğu Esentepe, Ergenekon ve çevre yolu kavşaklarında kapsamlı bir yenileme çalışması başlattık. Bu alanlara diktiğimiz 200 adet ağaç ve süs bitkisiyle hem görselliği artırıyor hem de doğayla barışık bir kent estetiği oluşturuyoruz. Amacımız; hemşehrilerimizin ve şehrimize gelen misafirlerimizin gözüne hitap eden, ferah ve modern mekanlar ortaya çıkarmak. Şehrimizin dokusunu güzelleştiren yeşil alan yatırımlarımıza ve peyzaj düzenlemelerimize ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 365
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.